بررسی تفاوت کابل برق با سیم برق ( راهنمای خرید+ بررسی مزایا ومعایب)

کابل برق

کابل برق به مجموعه ای واحد از چند رشته سیم گفته می شود، که به صورت منظم در کنار هم دیگر توسط یک غلاف قرار گرفته اند. این محصولات به دلیل اینکه کمترین خطر جالی را برای افراد به همراه داشته باشد. توسط مواد و لایه های محافظتی به دور هم پیچیده شده اند است.

کابل برق عمدتا به منظور انتقال نیروی برق مورد استفاده قرار می گیرد. این کابل ها به عنوان سیم کشی دائمی در داخل ساختمان نصب می شوند. که نصب آن به دو صورت امکان پذیر است. روش اول دفن در زمین می باشد یا به صورت سربار در معرض دید قرار می گیرد. یکی از مهم ترین کاربرد های کابل برق انتقال نیرو و توزیع انرژی الکتریکی به وسیله همین کابل ها می باشد. انواع گوناگونی از کابل ها در بازار به فروش می رسند اگر شما هم قصد خرید کابل و یا سیم هایی با کیفیت بالا را دارید با نمایندگی های فروش سیم و کابل راد افشان سحر در ارتباط باشید.

اجزای کابل برق

کابل های برق بر اساس کابردی که دارند. دارای تنوع گوناگونی می باشند. به عنوان مثال ساختمان و اجزای تشکیل دهنده کابل های صنعت برق فشار قوی با کابل های برق فشار ضعیف کاملا دارای تفاوت می باشد. اما هر دوی این نوع کابل ها دو قسمت اصلی هادی و عایق را دارا می باشند. این کابل ها با توجه به نوع و کاربردشان جنس، شکل، تعداد، سطح هادی و عایق آن ها با یگدیگر دارای تفاوت می باشد.

هادی کابل برق

هادی کابل برق همان قسمت اصلی کابل برق می باشد. که وظیفه جربان الکتریکی را بر عهده دارد. این کابل های هادی عمدتا از متریالی مانند مس و آلومینیوم ساخته می شود، که معمولا به  صورت افشان یا چند رشته ای، مفتولی، تک رشته ای، گرد با مثلثی در بازار موجود می باشند.

این کابل ها عمدتا به دو دسته افشان و مفتول تقسیم بندی می شوند.

کابل افشان دارای هادی های مسی و انعطاف پذیری می باشد. به همین دلیل به آن کابل نرم نیز گفته می شود. این کابل ها از تعداد رشته های بسیار نازکی از مس تشکیل شده اند که دارای عایق می باشد. بهتر است بدانید آلومینیوم خاصیت افشان شدن ندارد به همین منظور تمامی کال های افشانی که در بازار مشاهده می کنید از جنس مس می باشند.

کابل مفتول: کابل مفتولی دارای یک یا چند رشته هادی از مس و یا آلومینیوم می باشد. که به صورت فشرده به هم بر زیر عایق قرار گرفته است. این محصولات به شکل مفتولی می باشد به همین دلیل دارای انعطاف پذیری بسیار کمی هستند.

کابل نیمه افشان: از دیگر نمونه های کابل می باشد. که دارای ویژگی دو نوع کابل افشان و مفتول می باشد. این کابل نیز دارای هادی های آلومینیومی  و یا مسی می باشد.

سیم برق

سیم برق استوانه ای نرم و انعطاف پذیر می باشد، که از یک هادی فلز رسانای جریان الکتریکی که عایق فلز رسانا را احاطه کرده است. تشکیل شده است. اما سیم ها می توانند دارای روکش یا عایق بدون روکش باشند. این محصول نیز مانند کابل های برق وظیفه انتقال انرژی را الکتریکی را دارد. هادی های سیم برق هم می توانند از جنس مس و یا آلومینیم باشند. کاربرد این محصولات بسیار گسترده است و عمدتا در هر وسیله ای که با برق کار کند از کوچک ترین وسایل تا بزرگ ترین ابزارآلات صنعتی به سیم برق نیازمند می باشند.

ساختار سیم و کابل برق

ساختار این سیم ها بر اساس کابرد و نحوه استفاده آن ها دارای تفاوت می باشند. بهتر است بدانید کابل های مخابرانی و ابزار های دقیق کاملا ساختاری متفاوت با سیم و کابل های فشار ضعیف دارند. اما به صورت کلی ساختار تمام سیم و کابل ها مشترک می باشند. تفاوت سیم و کابل ها از نظرهادی، عایق، مقاومت، ضخامت، ولتاژ، سطح مقطع، تعداد رشته ها، طول عمر بررسی می شوند.

تفاوت سیم و کابل چیست؟

شباهت های زیادی که در این دو نوع سیم وجود دارد تشخیص آن را مقداری سخت کرده است.

سیم ها دارای ویژگی هایی مانند هادی الکتریکی منفرد، انعطاف پذیری بالا، ولتاژ پایین تر،مصارف خانگی و سیم کشی داخل ساختمان، عایق واحد، معمولا تک رشته و قیمت گران تر را دارا می باشد.

و اما ویژگی های مهم کابل ها

کابل ها دارای گروهی از هادی های الکتریکی هستند، که دارای ساختاری پیچیده می باشد، این محصولات عایق جداگانه برای هر هادی دارند، ضحیم و بسیار مقاوم می باشند. این محصولات ولتاژ های بالا دارند و همچنین بسیار مناسب برای مصارف صنعتی جهت انتقال برق در مسافت های بالا مناسب است. این محصولات مقداری قیمت بالا تری نسبت به سیم ها دارند.

معایب سیم کابل هم نیز به شرح زیر می باشد.

معایب سیم

انعطاف پذیری بالا: در صورت عدم استفاده صحیح از سیم ها سبب خم شدن و پارگی سیم ها می شوند.

مقاوت پایین: سیم ها ممکن است در برابر شرایط محیطی مانند رطوبت، حرارت و مواد شیمیایی دارای مقاومت پایینی باشند.

کابرد در ولتاژ های پایین: این محصولات عمدتا برای استفاده صنعتی و ولتاژ بالا اصلا مناسب نمی باشند.

معایب کابل

 قیمت بالا: به دلیل ساختار پیچیده تر ومواد اولیه استفاده شده بالا قیمت این محصولات به نسبت سیم بالا تر می باشد.

نصب دشوارتر: این محصولات دارای ضخامت و وزن بالایی هستند به همین منظور نصب و جا به جایی آن ها مشکل می باشد.

انعطاف پذیر پایین: کابل های برق در مقایسه با سیم ها دارای انعطاف پذیری بسیار کمی می باشند.

نتیجه گیری

انواع گوناگونی از سیم کابل در برند های مختلف در بازار موجود می باشند. که می توانید با در نظر گرفتن نیاز خود مناسب ترین سیم و کابل را تهیه کنید. به همین منظور ما در الکتریکی زندی شرایطی را برای شما فراهم کرده ایم که بتوانید به آسانی قبل از خرید از کارشناسان ما به صورت تلفنی، آنلاین و حضوری مشاوره بگیرید. و بتوانید به آسانی کابل و سیم برق مورد نظر خود در قیمتی بسیار مقرون به صرفه را خریداری نمایید.

فهرست مطالب

دسته بندی وبلاگ